Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a UDMR la declarațiile lui Viktor Orban: ”Au fost scoase din context”

UDMR a transmis Știrilor PRO TV că declarațiile considerate ca fiind rasiste ale premierului maghiar Viktor Orban ”au fost scoase din context”, motiv pentru care nu le comentează.

UDMR a oferit pentru Știrile PRO TV o primă reacție la discursul premierului maghiar Viktor Orban, care a criticat la Tușnad ”amestecarea” raselor europene și non-europene.

”Nu comentăm declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tușnad, au fost scoase din context și nu e cazul ca noi să dăm explicații”, a declarat purtătorul de cuvânt al UDMR pentru Știrile PRO TV.

Declarațiile lui Orban au stârnit reacții internaționale vehemente, iar premierul Ungariei a fost acuzat de rasism.

Iohannis, despre declarațiile lui Viktor Orban: ”O eroare majoră”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că declarațiile lui Viktor Orban reprezintă ”o eroare majoră şi este inadmisibil ca un înalt demnitar european să vină pe scena publică cu un discurs construit pe teoria raselor”.

Citește și
Nicolae Ciucă
Prima reacţie a premierului Nicolae Ciucă după declaraţiile făcute în România de Viktor Orban

”Eu cred că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindcă la acel eveniment a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea UDMR. Ei vor trebui să explice dacă au fost de acord cu conţinutul acelui discurs, pe care l-au aplaudat, sau dacă nu au înţeles ce se vorbeşte, ei au aplaudat discursul şi personajul. Trebuie să existe oricare explicaţie”, a mai afirmat Iohannis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult