Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis: „Avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja. La radare s-a coborât aproape de zona solului”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European, că sistemul anti-dronă funcţionează în ţara noastră.  

Klaus Iohannis a declarat că „avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja, unele provin de la unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi”.

Şeful statului a mai spus că la radare, pentru că detectau numai ce este peste 600 de metri, acum s-a coborât foarte mult, aproape de zona solului.

„Acest sistem funcţionează. Noi avem dotări antidronă care sunt poziţionate deja, unele provin de la unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi şi vom continua.

În momentul de faţă există un aliniament foarte bun şi la radare s-a coborât”, a spus preşedintele, întrebat când va fi funcţional sistemul antidronă în România, el arătând că iniţial era o problemă pentru că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri

Citește și
parlament
Legea privind măsurile fiscal-bugetare a fost promulgată de Klaus Iohannis. Ciolacu: „S-a terminat cu privilegiile la stat!”

„Acum s-a coborât foarte mult, aproape de zona solului, se continuă şi se continuă cu îmbunătăţirea întregului aliniament ca să evităm asemenea incidente”, a spus şeful statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult