Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul Orban vrea ca polițiștii să fie pe străzi, într-o ”prezenţă semnificativă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, joi, prefecţilor, într-o videoconferinţă, să responsabilizeze "suplimentar" primarii privind măsurile necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

 

El le-a cerut prefecților să comunice public şi să reacţioneze atunci când nu sunt respectate regulile de protecţie sanitară.

Orban a adăugat că primarii sunt singurii care pot să suspende o autorizaţie de funcţionare atunci când nu sunt respectate regulile de protecţie sanitară şi, totodată, trebuie să fie alături şi să susţină implicarea Poliţiei locale.

"Deci, Poliţia locală trebuie să fie implicată în dispozitivul de implementare a tuturor măsurilor de protecţie sanitară pe care le-am stabilit", a completat premierul la începutul videocnferinței care a fost organizată la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Șeful Guvernului le-a mai cerut prefecţilor ca, împreună cu Inspectoratele de muncă, să discute cu angajatorii decalarea programului de lucru, acolo unde este posibil, pentru a se reduce aglomeraţia din mijloacele de transport în comun.

Citește și
coronavirus romania
Coronavirus România, bilanț 12 noiembrie: 10.142 cazuri noi și 121 decese

Potrivit prim-ministrului, trebuie implementate "cu toată seriozitatea" şi restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

"Aceste restricţii de circulaţie nu au fost introduse numai în România, au fost introduse şi în alte ţări, au fost necesare pentru că mulţi purtători ai virusului aveau petreceri nocturne unde nu purtau mască, nu se protejau şi după aia distribuiau virusul. (...) Trebuie o prezenţă semnificativă din partea Poliţiei pe stradă, astfel încât lumea să ştie că suntem determinaţi să aplicăm cu stricteţe toate măsurile de protecţie sanitară pe care le-am stabilit", a subliniat premierul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult