Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul Dăncilă: "Orice om îi e teamă de o plângere penală"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Conflictul dintre președinte și premier a ajuns în faza declarațiilor dure.

"Klaus Iohannis sabotează și subminează Guvernul, iar pe Viorica Dancilă o amenință în stil mafiot", susține Liviu Dragnea, care îl acuză pe președinte, că vrea să controleze Guvernul și Parlamentul.

Toate acestea vin după ce sâmbătă, întrebat dacă a mai vorbit cu premierul despre subiectul demisiei, Iohannis a spus despre Dăncilă, că "ar face bine să facă ce i se spune".

Luni, șeful PSD a venit la şedinţa de partid înconjurat de colege şi s-a arătat deranjat că ziariştii au întrebat-o pe şefa Guvernului despre nivelul record al inflaţiei. Nici el nu a răspuns la întrebare, dar, înainte de a intra în sală a lansat un atac la adresa preşedintelui Iohannis.

Social-democraţii s-au arătat deranjaţi de o declaraţie a preşedintelui Iohannis, făcută sâmbăta, la Blaj. Declaraţia a fost interpretată de cei de la PSD ca o ameninţare. Mai mult, aceştia au început să vorbească de o posibilă plângere penală împotriva premierului, depusă de opoziţie.

Citește și
viorica dancila
Viorica Dăncilă se consideră amenințată de președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă, prim-ministru: Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice e posibil. Eu sper să nu se întâmple acest lucru. Totuşi trăim într-o tară care trebuie să fie o democraţie.

Reporter: Vi se pare că preşedintele vă ameninţă?

Viorica Dăncilă: Luaţi şi dumneavoastră declaraţia preşedintelui şi o să vedeţi că sună a ameninţare

Reporter: Vă e teamă de o plângere penală?

Viorica Dăncilă: ”Bineînţeles, orice om îi e teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri, pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem în justiție. Dacă mergem pe acest considerent că fiecăruia poate să i se facă o plângere penală nu cred că este un lucru bun.

Având în vedere cele văzute în spațiul public, cele apărute în spațiul public, legat de Victor Ponta, căruia i se pregătea o plângere penală .. orice este posibil.”

Mai mult, şeful de partid al premierului a interpretat într-o notă şi mai serioasă afirmaţiile lui Iohannis, fără să explice exact în ce consta ameninţarea lansată de acesta.

Pe de altă parte, reprezentanţii PSD susţin că nu au de gând să-l suspende pe preşedinte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult