Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul Cîțu a explicat de ce a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat

Premierul Florin Cîțu a explicat, joi, după ședința de Guvern, motivul pentru care a decis să o demită pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, în aceeași zi în care l-a demis și pe Vlad Voiculescu.

 

Cîțu s-a arătat nemulțumit de faptul că ordinul semnat de Andreea Moldovan, publicat apoi în Monitorul Oficial, nu a avut și aprobarea sa, în calitate de premier și președinte al Centrului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

”Putem să discutăm de acel ordin, dacă trebuie să avem sau nu acele criterii. Problema este următoarea: acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebuie să treacă prin CNSU, iar în CNSU președinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acel ordin. Noi am mai publicat modificări ale formulei, știți foarte bine, au fost introduse focarele, am schimbat criteriile, de la 4 la mie, de la 7,5 la mie, toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie de acest ordin să treacă prin CNSU, aceasta este problema.” - a spus Cîțu.

Este vorba despre Ordinul ministrului Sănătăţii 506/2021 privind stabilirea unor noi reguli pentru instituirea carantinei - ordin care a fost imediat abrogat de Cîțu după ce a preluat interimar funcția de ministru al Sănătății.

Citește și
Florin Cîțu este ministrul interimar al sănătății. Prima decizie, abrogarea ordinului de modificare a carantinei
Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de premier

În schimb, vicepremierul Dan Barna a declarat marţi seară că acest ordin este unul necesar, în condiţiile în care reglementarea anterioară conţinea "indicatori foarte vagi".

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult