Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prefectul Capitalei: INSP a raportat greșit rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în București

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu susține că Institutul Național de Sănătate Publică a raportat greşit rata de incidenţă de marţi, cifra reală în București fiind sub 3.

Prefectul a avut consultări cu ministrul Educaţiei Monica Anisie şi cu reprezentanţii DSP Bucureşti, anunțând faptul că nu se va trece, deocamdată, la scenariul roşu pentru grădiniţele şi şcolile din Capitală, deoarece rata de incidenţă a îmbolnăvirilor este de 2,69 la mia de locuitori - și nu 3,1, așa cum a anunțat prima dată INSP.

”Institutul Național de Statistică a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de astăzi este 2,69. Vă spunea doamna ministru că la o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu”, a declarat prefectul Capitalei.

Întrebat de jurnaliști unde au greșit, în raport, cei de la INSP, Cojanu a spus că nu știe.

”Păi, nu știu, întrebați-i, întrebați-i. Deci cifra reală este aceasta: 2,69. Deci 3,111 au zis că vor da o rectificare, o dezmințire”, a spus prefectul.

Citește și
Județele cu cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele 24 de ore
Județele cu cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele 24 de ore

Deși nu există date actualizate cu numărul locuitorilor Bucureștiului, prefectul spune că ”populația reală e undeva la 2.500.000”.

”Nu se dă nimic înapoi. V-am spus că populația reală nu mai este 2.153.000, e undeva la 2.500.000. Și atunci nu putem ... haideți să vă dau absurd, la 3, 01, gata, închidem școlile. Plus că așteptăm un palier de 3 zile să vedem că cifra crește, și atunci bineînțeles că, rapid, în a 3-a zi vom da o hotărâre de consiliu.” - a mai declarat Cojanu.

Cine a numărat populația? Conform cărei instituții avem raportarea de astăzi? La aceste întrebări, prefectul nu a reușit să dea un răspuns foarte clar, recomandând oamenilor să vadă ”cât s-a construit” în București în ultima perioadă.

”Conform cărei instituții? Păi avem și .. ăăă datele de la Direcțiile de Evidență a Populației. Dar acum vă spun așa, real, uitați-vă și dumneavoastră cât s-a construit în București.” - a declarat Cojanu.

”Rata raportată astăzi, și anume 2,69, rețineți, este la populația de 2.153.000.” - a mai spus el.

 Reacția sa vine după ce, marți, 13 octombrie, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că Bucureștiul a depășit pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Practic, asta ar însemna că Bucureștiul poate trece, teoretic, la scenariul roșu! Adică autoritățile pot lua măsuri drastice în ceea ce privește limitarea răspândirii coronavirusului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult