Nicolae Ciucă, premierul României, a inventat un nou cuvânt la o întâlnire cu investitorii străini
Your browser doesn't support HTML5 video.
Unul dintre scenarii este impozitarea progresivă a veniturilor, ceea ce ar însemna că românii ar plăti impozite diferite, tot mai mari, în funcție de veniturile pe care le au. Discutăm teoretic, susțin politicienii, care ne asigură că anul acesta nu se schimbă nimic.
Taxarea progresivă a averilor este o idee pe care politicienii o propun periodic, argumentând că în Europa mai sunt doar patru state care aplică impozitul unic.
În ultimii ani, impozitul progresiv a revenit de mai multe ori în planurile guvernelor PSD, după revoluţia fiscală din perioada lui Liviu Dragnea.
Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Nu mai sunt așa mare fan al acelei taxei unice sau impozit unic, care nu mai știu care este în România, că la dividende 5, la venituri 10, la profit 16. Adică trebuie să lămurim această struțo-cămilă pe care o avem în România. Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare.”
România nu a mai avut impozit progresiv pe venituri din 2004, când existau cinci praguri de impozitare - de la 18% la 40%.
Orice modificare a legilor fiscale s-ar putea aplica de anul viitor. Premierul a făcut aceste precizări la o întâlnire cu investitorii străini în România, pe care i-a asigurat că guvernul va folosi bani europeni pentru măsurile economice promise.
Nicolae Ciucă, premierul României: „Am luat o decizie, am stabilit un pachet de măsuri care să nu fie siguranțat din punct de vedere al alocărilor financiare.”
Cuvântul „siguranțat” nu există în DEX.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: romania , taxe , marcel ciolacu , nicolae ciuca
Dată publicare: 19-04-2022 20:09