Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mugur Isărescu a refuzat încă o dată să fie audiat în Senat. Mesajul șefului BNR

Reprezentanţii BNR nu vor participa marţi la discuţia din Comisia Economică din Senat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu.

Suciu a declarat pentru Știrile Pro Tv că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială.

De asemenea, reprezentantul BNR a precizat că este important ca aceste discuții să nu plece ”de la un șir de fake news-uri lansate fără probe”.

”BNR nu va participa astăzi la discuția din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanțe în cadrul Comitetului Național de supraveghere macroprudențială, după cum a declarat aseară și domnul consilier Valcov. BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuție bineînțeles și în Parlament și consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir, care să nu plece de la un șir de fake news-uri lansate fără probe.” - a spus Dan Suciu.

Precizările sale vin după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost invitat marţi, 29 ianuarie, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei.

Citește și
Mugur Isarescu, Liviu Dragnea
Daniel Zamfir: Domnul Isărescu este obligat să vină la Comisia economică din Senat

Anunțul a fost făcut de senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele comisiei, care a susținut că guvernatorul Băncii Naţionale este obligat să vină la comisie, având în vedere că Parlamentul numeşte Consiliul de Administraţie al BNR.

În decembrie 2018, Mugur Isărescu a mai refuzat o dată să fie audiat în Parlament, în contextul unor acuzații aduse de Liviu Dragnea băncilor și multinaționalelor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult