Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Tudorel Toader a făcut precizări despre scrisoarea din Financial Times

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că scrisoarea publicată în Financial Times este făcută în numele Guvernului României. 

El a declarat, pentru Mediafax, răspunzând la o întrebare legată de scrisoarea făcută publică în Financial Times, că aceasta este "în numele Guvernului României".

Financial Times a publicat o scrisoare a ministrului român al Justiţiei, Tudorel Toader, în care solicită ca Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef DNA, să nu fie numită în funcţia de procuror-şef european.

Sub titlul "Coerciţia în campania anticorupţie din România", Tudorel Toader prezintă motivele pentru care nu crede că fosta şefă DNA este potrivită pentru postul de procuror-şef european.

Scrisoarea lui Toader este rezentată ca răspuns la un editorial publicat în 28 februarie de Financial Times, cu titlul "Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european", care susţinea că UE nu trebuie să cedeze solicitărilor României şi că trebuie să o numească în funcție pe Kovesi.

Citește și
protest grefieri
Grefierii ar putea bloca sistemul judiciar. Ce i-au cerut lui Tudorel Toader

”Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori şi alte surse credibile - ea nu ar trebui numită în această poziţie de importanţă vitală”, scrie Toader.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult