Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Tătaru și Arafat merg în Senat, la dezbaterile pe Legea privind carantinarea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat ajung astăzi în Senat, unde vor participa la dezbaterile pe marginea Legii privind carantinarea și izolarea.

Participarea lor în Parlament vine după ce preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor vota în Senat proiectul de lege privind carantina şi izolarea atunci când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament să lămurească aspectele nelămurite din acest proiect.  

Vicepreşedintele Comisiei juridice Iuliana Scântei, care a condus şedinţa de luni, a cerut reluarea dezbaterilor marţi, "pentru a consolida toate textele" pe articolele care privesc conţinutul măsurilor de carantinare şi izolare şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare.

Propunerea sa a primit vot unanim.

La propunerea unui membru al comisiei, Iuliana Scântei a anunţat că va fi solicitat avizul CES asupra acestui proiect în regim de urgenţă.

Citește și
Ludovic Orban
Premierul este ”revoltat”, după ce Senatul a amânat Legea privind carantinarea: ”Un risc major”

La şedinţa de luni a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenţii telefonice reprezentanţi ai societăţii civile, avocaţi, medici.

Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult