Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul de Interne, după moartea femeii din Constanța: Este inadmisibil. Arafat va da explicații

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul de Interne Lucian Bode s-a arătat revoltat de cazul femeii din Constanța, care a murit după ce primii pompieri ajunși la fața locului au venit fără pernă de salvare și fără scară telescopică.

Bode a declarat că, din punctul său de vedere, este ”inadmisibil” ca echipajele ISU să nu aibă în dotare saltele pneumatice de salvare.

”Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu fie dotate cu astfel de pernă pneumatică. Astăzi i-am chemat pe cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență să-mi prezinte o evaluare, ce ar însemna să achiziționăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat județean în parte. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată.” - a declarat ministrul de Interne.

Bode a mai spus că a vorbit cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, căruia i-a cerut să dea explicații publice despre lipsa din dotare a acestor saltele de salvare.

”Cu dânsul am vorbit acest lucru și dânsul va da explicații publice, de ce anume nu au achiziționat aceste perne penumatice până în acest moment. Sper ca, în acest an, acestea să intre în dotarea inspectoratelor județene. Eu le-am cerut să găsească soluții, dacă se poate să achiziționăm aceste saltele pneumatice, cum spuneți dumneavoastră, din fonduri europene, pentru că avem această posibilitate.” - a mai spus Bode.

Citește și
incendiu, Constanta
Parchetul Militar a deschis dosar penal după moartea femeii din Constanța

Polițiștii au deschis două dosare de cercetare în cazul tragediei de marți de la Constanța, când o femeie a murit după ce a căzut de la etajul șase în încercarea de a se salva din incendiul care îi cuprinsese apartamentul.

Una dintre anchete vizează uciderea din culpă și încearcă să afle dacă pompierii care au ajuns la fața locului se fac vinovați de moartea femeii.

În paralel, la această oră, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea este o anchetă internă care verifică modul în care militarii care au venit la locul dezastrului au acționat.

Se vorbește, astfel, despre nerespectarea procedurilor dar și despre comunicarea unor informații false legate de timpii de intervenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult