Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul pe care i l-a transmis Nehammer lui Ciolacu. Ce șanse are România de a adera la Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer i-a trimis o scrisoare premierului român Marcel Ciolacu de ziua sa, în care i-a urat „la mulți ani!”.

Ciolacu a interpretat acest gest al cancelarului drept un semn că Austria nu se va mai opune aderării României la Schengen.

Recent, liderii politici de la Viena au arătat deschidere către aderarea României la Schengen.

Președintele Van der Bellen a declarat în urmă cu două săptămâni, în timpul unei vizite în Republica Moldova, că regretă decizia guvernului său de a bloca aderarea la Schengen a României și Bulgariei și că speră ca decizia să fie revizuită la următoare solicitare de aderare.

„În momentul în care guvernul federal austriac a zis nu pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, eu, în calitate de președinte nu fost am de acord cu acea decizie. Eu nu am văzut niciun motiv în blocarea României și Bulgariei la Schengen, în cazul în care sistemul oricum nu funcționează” a spus Alexander Van der Bellen.

Iar ministrul austriac al Afacerilor Sociale, Sănătăţii, Îngrijirii şi Protecţiei Consumatorilor, Johannes Rauch, a transmis în urmă cu câteva zile că aderarea României la Schengen ar avea beneficii atât pentru Austria, cât şi pentru România şi ar aduce avantaje pentru multe companii.

„Atât Austria, cât şi România ar beneficia considerabil de pe urma aderării României la Schengen. Ar exista avantaje pentru multe companii şi ar fi, de asemenea, o mare uşurare pentru cei 30.000 de îngrijitori care lucrează 24 de ore pe zi şi de care depind mii de familii din Austria", a scris Johannes Rauch pe Twitter.

Consiliul JAI din 4 decembrie ar urma să se discute situaţia aderării României şi Bulgariei la Schengen fără să se supună la vot acest lucru, în condiţiile în care în Olanda încă sunt negocieri pentru formarea noului Guvern.

Un Consiliu Extraordinar al JAI, la finalul lunii decembrie, ar urma să supună la vot o posibilă aderare a României şi Bulgariei, dar în etape, mai întâi pe aerian, din luna martie anul viitor, şi apoi pe rutier şi maritim, în etapa a doua.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult