Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Membru PLUS: ”Decizia CCR pune capăt unui război creat artificial, de ochii alegătorilor”

Andrei Lupu, jurist și membru al Biroului Național PLUS, salută decizia Curții Constituționale privind admiterea parțială a conflictului juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis.

”Decizia Curții Constituționale privitoare la conflictul dintre președinte și premier pune capăt unui război creat artificial, de ochii alegătorilor, între palate.

Pentru PLUS, soluția pentru legitimarea oricărui guvern este recursul la Parlament, iar Viorica Dăncilă trebuie să demonstreze dacă mai are sau nu o majoritate parlamentară care să o susțină.

În cazul în care o astfel de majoritate nu există, toți parlamentarii opoziției trebuie să răspundă apelului lansat de PLUS și USR pentru organizarea alegerilor anticipate.

Nu ne permitem să rămânem blocați într-o criză politică timp de un an doar de teama unor parlamentari de a-și pierde funcțiile și pensiile speciale”, a scris pe Facebook Andrei Lupu.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis, după decizia CCR: ”Doamna prim-ministru, poftiți de îndată în fața Parlamentului”

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor, au precizat, pentru Agerpres, oficiali din CCR.

Totodată, judecătorii constituţionali au stabilit, referitor la desemnarea miniştrilor plini, că nu există conflict între premier şi preşedinte, şeful statului nefiind obligat să semneze decretele de numire a acestora.

Potrivit surselor citate, preşedintele este obligat să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de desemnare a miniştrilor interimari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult