Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragnea, atacuri la Victor Ponta și Raluca Turcan: ”bate câmpii”. Ce spune despre OUG pe Codurile Penale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a argumentat că o ordonanţă privind modificarea codurilor penale ar putea fi dată în condiţiile în care "este o istorie care nu se mai termină" în această privinţă.

"Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG", a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: "Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN.

În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei".

Citește și
liviu dragnea
Washington Post: Liviu Dragnea, unui dintre noii autocrați ai Europei. „Transformă democrația într-o unealtă de opresiune”

 Declarațiile făcute de Liviu Dragnea:

- ”Pe articolele care au trecut de filtrul CCR nu văd de ce să nu se dea ordonanță”

- ”Este vorba de investiții pentru administrația locală. S-a discutat și la Neptun, dar bineînțeles că nu mai ține minte. Sunt 10 miliarde de euro”

- ”E o chestiune nouă în România și nu vreau să discut ca alți colegi, ce va fi, când va fi”

- ”Ministrul Finanțelor o să vă explice mai bine”

- ”Majoritatea la Camera Deputaților se va vedea la primul vot Majoritatea este în continuare fără nicio problemă”

- ”Tocmai v-am spus, colegii v-au prezentat argumente, că procesul se lungește prea mult a acestor acte normative.”

- ”N-am spus că Pro România este noul UNPR. Am spus că Pro România este conceput de aceiași oameni care au conceput UNPR, dar nu vreau să spun mai mult, că aș jigni UNPR-ul”

- Despre Raluca Turcan: ”O să folosesc o expresie academică, bate câmpii.”

- ”Regulamentul este foarte limpede. Astăzi s-a dat adevărata valoare comitetului liderilor. Ce nu vrea doamna să înțeleagă este că în regulamentul Camerei Deputaților se spune că programul este aprobat la propunerea liderilor”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult