Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lista deputaților care au votat adoptarea noului Cod Penal

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a prezentat lista de vot la modificările Codului penal, arătând că 9 deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat favorabil acest proiect.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal cu 167 de voturi "pentru", 97 ''împotrivă'' şi 19 ”abțineri”.

Pentru adoptarea acestor modificări, PSD și ALDE au avut nevoie de minim 165 de voturi ”pentru”.

Astfel, 9 deputați ai minorităților și un deputat PMP au votat sa treacă în Parlament Codul Penal, cu doar doua voturi peste limita minimă.

VEDEȚI aici lista completă!

"Aceasta este lista cu cei care au îngenunchiat azi România, cu cei care au îndepărtat România de pe direcţia europeană pe care pornise după eforturi foarte mari.

Citește și
USR, Dan Barna,
USR, reacție după Codul Penal: Până la urmă România va câștiga, mai avem încă pârghii

Niciuna dintre aceste persoane (...) nu mai poate fi credibilă atunci când va încerca să vorbească despre România europeană, modernizare, lege, cetăţeni de rând. Nu numai că au albit dosarele celor care s-au îmbogăţit pe spinarea cetăţenilor de rând, dar au deschis poarta unor uriaşe abuzuri împotriva firmelor, antreprenorilor, persoanelor fizice. Din cauza a doi certaţi cu legea, (...) vor beneficia toţi cei certaţi cu legea şi vor suferi toţi cetăţenii cinstiţi din această ţară. Astăzi, am asistat la o lovitură dată României europene, la o lovitură dată Constituţiei şi statului de drept", a declarat Raluca Turcan, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ea a arătat că 9 deputaţi ai grupului minorităţilor naţionale au votat favorabil modificările la Codul penal.

Potrivit Ralucăi Turcan, pe acest proiect s-a discutat de la om la om, fără să existe discuţii instituţionale.

Liderul deputaţilor liberali a subliniat că niciun deputat PNL nu a votat acest proiect de lege.

Ea a anunţat că PNL va depune joi contestaţia la Curtea Constituţională pe modificările la Codul penal.

La rândul său, deputatul PNL Ioan Cupşa a criticat modificările la Codul penal, arătând că şi parlamentarii USR lucrează la contestaţia către CCR.

"Trăim o zi nefericită, o zi mizerabilă, astăzi, în Parlamentul României. Codul penal s-a transformat într-un cod al protecţiei infractorilor, precum şi a condamnaţilor", a spus Cupşa.

Liberalul a avut un mesaj şi pentru Liviu Dragnea: "Vivat imperator Dragnea, pereat justitia, pereat munci! Cam asta s-a întâmplat astăzi. Voinţa împăratului Dragnea a devenit lege trecându-o prin Parlamentul României. Au nesocotit tot ce se poate nesocoti!".

Conform listei de vot, deputaţii minorităţilor naţionale care au votat favorabil acest proiect sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana-Venera, Stoica Bogdan-Alin, Vasile Daniel şi Vexler Silviu.

Un deputat PMP a fost exclus din acest partid pentru că a votat favorabil

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat miercuri, în plenul Camerei, că deputatul Adrian Mocanu va fi exclus din PMP pentru că a votat pentru modificările la Codul penal.

"Anunţ oficial că un coleg de-al nostru, care a votat pentru Codul penal propus de PSD şi ALDE, este exclus din partidul nostru. Este vorba despre domnul Mocanu. În România s-au furat păduri, în România s-au furat resurse, în România au fost devalizate bănci şi nu s-a aflat niciodată cine a stat în spatele lor. Ceea ce aţi încercat să faceţi astăzi aţi încercat printr-un mod ticălos să ne furaţi visul de a visa la o Românie normală, în care oamenii să fie respectaţi şi există legi pentru toţi.

Legile trebuie să facă dreptate pentru toţi românii, nu doar pentru cei pe care dvs. vreţi să îi protejaţi. Am votat împotriva acestui proiect pe care dvs. l-aţi promovat", a spus Tomac, în plenul Camerei, după ce modificările la Codul penal au fost adoptate.

UDMR spune că nu a susţinut modificarea Codului Penal, dar nu putea fi de aceeaşi parte a baricadei cu PNL

Uniunea Democrată Maghiară din România nu a susţinut proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, dar nici nu a putut să se plaseze de aceeaşi parte a baricadei cu PNL, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

"UDMR consideră că modificările legilor Justiţiei trebuie să se rezume doar la transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor formulate în deciziile Curţii Constituţionale, CEDO şi directivele europene. Susţinem în continuare că avem nevoie de o modificare a Codului penal, dar nu puteam susţine, în forma sa actuală, proiectul de lege pentru modificarea acestuia, dezbătut astăzi în Parlament.

UDMR nu este de acord cu eliminarea articolului privind neglijenţa în serviciu şi nu este de acord cu introducerea unui prag valoric privind abuzul în serviciu. Uniunea nu susţine ca abuzul în serviciu să fie considerat infracţiune doar dacă s-a obţinut un folos material pentru sine, soţ, rudă sau afin până la gradul II inclusiv. Totodată, nu susţinem scăderea pedepsei maxime pentru această infracţiune. Modificările noastre în acest sens au fost respinse de comisia de specialitate", precizează UDMR în comunicat.

Potrivit sursei citate, deputaţii UDMR s-au abţinut la votul din plen, iar semnificaţia votului de abţinere este că nu au susţinut modificarea Codului penal în forma sa actuală, dar în acelaşi timp nu puteau fi de aceeaşi parte a baricadei "cu acel PNL care în ultima perioadă s-a opus tuturor proiectelor comunităţii maghiare din România".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult