Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis invită partidele la consultări pe tema legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.

Potrivit sursei citate, programul consultărilor va fi următorul: miercuri, 24 octombrie, de la ora ora 15,00 - Partidul Social Democrat (PSD); ora 15,30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); ora 16,00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); ora 16,30 - Uniunea Salvaţi România (USR); ora 17,00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17,30 - Partidul Mişcarea Populară (PMP); ora 18,00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Conform Administrației Prezidențiale, fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Dan Barna: USR participă la consultările de la Cotroceni

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România vor participa, miercuri, la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Citește și
Florin Iordache si Tudorel Toader
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, pentru Agerpres, că reprezentanţii formaţiunii vor fi prezenţi la consultările de la Palatul Cotroceni, iar delegaţia USR ce va participa la discuţii va fi stabilită în cursul zilei de marţi.

România, criticată pentru modificările legilor justiției

Juriștii internaționali din cadrul Comisiei de la Veneția au criticat dur schimbările făcute la codurile penale, dar și ordonanța care modifică legile justiției din România.

Observațiile experților în drept ai Comisiei de la Veneția sunt extrem de grave: “Multe dintre proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal în combaterea infracţiunilor de corupţie, a infracţiunilor violente şi a criminalităţii organizate.”

Mai mult, juriștii comisiei sunt de părere că întregul proces ar trebui reluat.

“Comisia Veneţia recomandă autorităţilor române să efectueze o reevaluare totală a amendamentelor ambelor coduri printr-un proces de consultare complet, ţinându-se cont şi de îndrumările Curţii Constituţionale.”

Klaus Iohannis a cerut demisia ministrului Justiției Tudorel Toader, în contextul raportului devastator trimis de Comisia de la Veneția.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult