Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kelemen Hunor: UDMR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri dimineață că parlamentarii formațiunii pe care o reprezintă nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, astfel că vor părăsi sala plenului în momentul în care se va vota.

”Vom părăsi sala, vom fi absenți în momentul votului. Se va demonstra că coaliția PSD ALDE are majoritate și fără noi și se va demonstra că nici măcar cu voturile noastre n-ar fi trecut o moțiune de cenzură”  - a spus Hunor, miercuri dimineață.

Astfel, parlamentarii UDMR vor lua parte doar la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dar la momentul votului vor părăsi sala.

”Majoritatea parlamentară se poate schimba prin moțiune de cenzură, dar ca să se întâmple acest lucru e nevoie de ceva mai mult decât o critică, chiar coerentă sau mai puțin coerentă a Guvernului, trebuie și o viziune despre viitor, trebuie un lider, un program de guvernare, trebuie o listă de miniștri cu care poți să mergi în a doua clipă mai departe - ceea ce lipsește în acest moment.

Deci asta este decizia noastră, nu vom fi prezenți, nu vom participa la vot, nu vom fi prezenți în sală.” - a mai precizat liderul UDMR.

Citește și
Viorica Dăncilă
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost RESPINSĂ. Reacțiile PSD și PNL după vot

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi favorabile. PSD şi ALDE au, împreună, 249 de parlamentari, în timp ce numărul deputaţilor şi senatorilor PNL, USR şi PMP este 154. UDMR are 30 de deputaţi şi senatori.

În forul Legislativ mai sunt 17 deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară şi 15 parlamentari neafiliaţi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat săptămâna trecută, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că moţiunea de cenzură nu va trece.

De asemenea, el a anunţat, luni, că parlamentarii PSD - ALDE vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult