Ionel Dancă: „PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum îl stinge Guvernul”
Your browser doesn't support HTML5 video.
"PSD se comportă ca un partid de piromani. Dau foc la țara", spun liberalii. Cu nervii întinşi, purtătorului de cuvânt al social-democraţilor i-a scăpat şi o înjurătură la adresa reporterilor care nu erau în sala de conferinţe. Era însă un cameraman.
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: ”E un pic jignitor, ai purtător de cuvânt care vine să-ți dea niște informații. Dacă nu spune Ciolacu nimic, ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informații? Unde e omul nostru de la cameră, frate? Ăsta este sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p... în c... toți.”
Deranjat că o parte dintre jurnaliștii prezenți la sediul PSD au ales să rămână afară, așteptând alți lideri ai partidului, purtătorul de cuvânt a înjurat chiar înainte de a-și începe declarațiile. Ulterior, Lucian Romașcanu și-a cerut scuze pe pagina de socializare, spunând că jignirile au fost o scăpare la adresa traseiștilor din partid. Cuvintele obscene l-au costat însă.
Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: "Foarte nefericită, domnul Romașcanu a spus că nu a zis la adresa presei, dar până lămurim situaţia, l-am suspendat din funcţie"
Declaraţiile social democraţilor vin după o şedinţă tensionată în care ar fi trebuit să stabilească ziua votului pentru moţiunea de cenzură. Guvernul a reclamat astăzi la Curtea Constituţională un conflict între Executiv şi Parlament.
Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Doar o minte defectă poate interpreta că se pot depune moţiuni de cenzură în sesiunile extraordinare, acestea putând fi convocate de mai multe ori între cele două sesiuni ordinare. PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul."
Marcel Ciolacu: Eu aş dori ca votul să fie cât mai repede. Reporter: Adică după decizia Curţii? Marcel Ciolacu: Da, după decizia Curţii. Sunt foarte sigur că moţiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noştri".
Guvernul susține că o moţiune de cenzură nu poate fi depusă în sesiune extraordinară şi că ar fi cu atât mai neconstituţional ca votul să fie dat înainte de 1 septembrie, când aleşii intră în sesiunea ordinară. Potrivit Constituției, orice moțiune de cenzură se votează în trei zile de la citirea în plenul Parlamentului. În acest caz, termenul curge de joi, când documentul a fost prezentat în plenul reunit. Cum magistrații CCR sunt încă în concediu până la 1 septembrie, votul ar putea avea loc abia pe la mijlocul lunii viitoare.