Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, după consultările de la Cotroceni: ”Încercarea PSD, de-a dreptul jalnică”. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD și ALDE după consultările de la Cotroceni pe tema referendumului de pe 26 mai.

Iohannis a spus despre PSD că s-a folosit de drama celor doi ”foști deținuți politic”, chemați vineri la consultări.

Despre ALDE, președintele a declarat că nu îi interesează problema Justiției din România.

Declarația făcută de Klaus Iohannis:

”Am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegaţi de la PSD. Am avut o discuţie pe Justiţie, mai exact pe modificările legilor Justiţiei, despre abordarea generală. Cred că nu e o surpriză dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite.

După părerea mea, Justiţia a ajuns în situaţia în care e acum din vina PSD. PSD dă un asalt asupra Justiţiei constant, intens, de la începutul mandatului lor. PSD e vinovat că despre Justiţie se discută foarte mult. Foarte mult în termeni de îngrijorare şi de preocupare.

Citește și
Liviu Dragnea
Dragnea: Iohannis nu e greu de bătut la prezidențiale. Când anunță PSD candidatul

Romanii sunt îngrijoraţi, se tem că PSD va subjuga politic Justiţia românească. Cum sunt convins că PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult. PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai bine.

Am discutat foarte pe scurt şi despre refernedum, fiindcă este un referendum cu tema centrală, cu preocuparea principală, Justiţia şi am reiterat aşteptările mele în ce priveşte acţiunea Parlamentului. Am subliniat că aştept un răspuns cât se poate de rapid şi pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea.

În consecinţă, e nevoie de referendum şi vom avea pe 26 mai.

Din delegaţia PSD-istă, au făcut parte şi două persoane, foşti deţinuţi politici. După partea oficială de consultare, mi-am făcut timp şi am ascultat pe cei doi. Am auzit 2 poveşti de viaţă cutremurătoare şi pot să reiterez ce am mai spus: torţionarii comunişti trebuie să fie traşi la răspundere şi să suporte consecinţele legii pentru faptele lor, dar trebuie să spun că încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor 2 pentru a-şi legitima asaltul asupra justiţiei este o încercare de-a dreptul jalnică.

Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptăţit în perioada comunistă, cineva de care şi-au bătut joc comuniştii, cineva care a trăit în comunism îşi doreşte altceva decât o justiţie independenta şi dreapta. Şi pentru că romanii trebuie să dea un răspuns asaltului PSD-ist, convoc acel referendum din 26 mai.

Ar fi trebuit, tot astăzi, să participe la consultări ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu preşedintele, nu e preocupat nici de situaţia Justiţiei din România.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult