Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, despre sesizarea la CCR în cazul Kovesi. "Ministrul e personal nemulţumit"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Klaus Iohannis a făcut declaraţii privind sesizarea anunţată de Tudorel Toader, după întâlnirea cu Dragnea şi Tăriceanu la summit-ul B9.

"După părerea mea, nu există niciun conflict şi niciun temei pentru o sesizarea Curţii Constituţionale. În tot procedeul început de ministru, legislaţia în vigoare a fost respectată 100%, După cum cu totţii cunoaştem legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu propunerea de revocare", a spus preşedintele Iohannis.

"Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau instituţii să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Putem să înţelegem că ministrul este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat solicitarea. Dar de acolo până la un conflict constituţional e cale lungă, nu există niciun confliuct între Preşedinte şi guvern. Ce să judece Curtea? Că nu am fost de acord într-o chestiune în care legea spun expres că pot să fiu sau nu de acord? Sau poate CCR să judece oportunitatea deciziei pe care am luat-o?”

„DNA e o instituţie cu rezultate remarcabile, dacă apar probleme, este foarte important să se acţioneze repede, ferm şi să se clarifice lucrurile."

Referitor la întâlnirea cu Dragnea şi Tăriceanu, Iohannis a precizat: "Nu am discutat nici înainte şi nici acum aceste chestiuni cu preşedinnţii Camerelor. Cred că acest lucru arată că toată lumea a înţeles rolul fiecărei instituţii. E un lucru bun că nu se poartă discuţii inoportune. "

Referitor la declaraţia lui Tudorel Toader referitor la faptul că nu a primit motivarea deciziei, preşedintele a spus: "Poate nu s-a uitat în poştă, i-am trimis o scrisoare a doua zi după declaraţia de presă, chiar la prima oră. Poate a lipsit de la minister, s-a mai întâmplat."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult