Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, despre proiectul lui Teodorovici: "Abordarea pesedistă este anti-românească”

Şeful statului a comentat în termeni duri proiectul permisului de muncă pe 5 ani pentru românii care muncesc în străinătate, lansat în spaţiul public de Ministrul Finanţelor

"Am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant al PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării", a spus joi seară Klaus Iohannis, după ce Eugen Teodorovici a venit marţi cu o propunere controversată: aceea că românii ar trebui să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pe maxim 5 ani într-o anumită ţară.

"Această abordare pesedistă este anti-românească", a mai spus preşedintele. "În orice ţară normală ministrul care face astfel de declaraţii pleacă. Dacă nu a plecat, înseamnă că abordarea e agreată de PSD. Cum poate PSD să îşi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi la muncă poate fi limitat?"

Ministrul Finanțelor s-a răzgândit miercuri, când a declarat că a avut o ″exprimare nefericită″⁣ și că intenția lui era să-i protejeze pe românii din diaspora, nu să le limiteze dreptul la muncă. Afirmațiile sale au stârnit valuri de reacții negative, inclusiv în mediul online.

“Maximum 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă” - spunea marţi ministrul. "Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”.

Citește și
Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici
Teodorovici s-a răzgândit în privința românilor din străinătate, dupa ideea cu ”5 ani și la revedere”

Și oficialii Comisiei Europene au reacționat și au reamintit că libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în Uniunea Europeană.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult