Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, despre pandemie și criza politică: ”Sunt foarte îngrijorat, recunosc. Este o catastrofă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este ”foarte îngrijorat” din cauza crizei politice din România, care s-a produs după demiterea Guvernului Cîțu în Parlament, ca  urmare a adoptării moțiunii de cenzură.

Șeful statului a subliniat faptul că această criză politică vine într-un moment în care România este se confruntă cu un val mare de îmbolnăviri cu Covid-19.

Iohannis a declarat că astăzi, 6 octombrie, în România sunt 330 de decese și aproape 15.000 de cazuri de Covid-19.

Declarația sa vine cu o oră înainte ca autoritățile să transmită bilanțul zilnic oficial.

”Am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri din păcate avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă. Preţurile la electricitate cresc în continuare. Avem nevoie de un Guvern, nu avem nevoie de acuzații reciproce. Avem nevoie de abordări mature și trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un Guvern.” - a declarat președintele Klaus Iohannis, aflat în Slovenia, unde participă la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Balcanii de Vest. 

Citește și
Covid spital
Lucian Bode: ”Avem ATI pline. Luăm în calcul transferul bolnavilor în străinătate”

Marți, ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi că se ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate.

De asemenea, spitalele au anunțat deja că în țară nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă, așa încât operațiile care nu sunt urgente sunt suspendate.

Și, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă se consumă adevărate drame și serviciile de Ambulanță sunt sufocate. La Ambulanța Arad, în noaptea de luni spre marți, 200 de oameni au sunat doar pentru a solicita testare Covid.

În plus, medicii au avut alte 300 de apeluri. Ca să facă față acestor cifre record, au fost chemate echipaje de acasă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult