Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis a făcut o glumă cu laureatul premiului Nobel la fizică în 2018, ca între profesori. Reacţia savantului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Paris, a făcut o glumă cu laureatul premiului Nobel pentru fizică în 2018, profesorul Gérard Mourou.

Şeful statului a spus că, în calitate de fost profesor de fizică, ştie ce înseamnă să vorbeşti în faţa unui public "nu neapărat interesat şi iniţiat".

Iohannis a făcut această glumă după ce profesorul Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în acest an, a ţinut o scurtă prezentare ştiiţifică în faţa celor prezenţi la ambasada României din Paris, printre care s-au aflat studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Klaus Iohannis: ”Mulțumesc domnului profesor Mourou, care a reușit să explice niște lucruri fantastic de complicate, în așa fel încât toată lumea a înțeles care este până la urmă fenomenul și care sunt posibilitățile pentru societate.

Citește și
klaus iohannis
Președintele României participă la Paris la evenimente dedicate Centenarului Armistițiului

Domnule profesor, vă spun aceste lucruri în calitatea mea, fosta mea calitate de dascăl de fizică. Știu ce înseamnă să explici unei audiențe nu neapărat interesate și inițiate un fenomen fizic complex.”

Drept răspuns, profesorul Mourou a râs şi a dat mâna cu Klaus Iohannis.

Evenimentul care a avut loc sâmbătă la ambasada României în Paris a fost dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult