Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis a acuzat "întârzieri criminale" în cazul Caracal. Solicitarea făcută Guvernului

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Coruptia si incompetenta distrug statul", a fost concluzia președintelui Klaus Iohannis la sfârșitul sedinței CSAT.

Timp de 3 ore miniştrii şi şeful statului au analizat cele două rapoarte ale Serviciului de Comunicaţii Speciale şi ale Ministerului de Interne, iar Klaus Iohannis a acuzat politizarea instituţiilor şi îndepărtarea profesioniştilor din funcţiile publice.

Reprezentanţii Serviciul de Comunicaţii Speciale au venit în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării cu stenogramele discuţiilor dintre Alexandra Macesanu şi operatorii de la 112.

Documentele prezentate au arătat bâlbele celor ce ar fi trebuit să o ajute pe adolescentă, intarizerile nejutificate, proceduri interne încălcate şi atitudinea refractară a poliţiştilor.

Klaus Iohannis: "Soluţia e de a depolitiza tot aparatul de stat în zonele în care e nevoie de profesionişti. Le cer şi celor care sunt acum la putere şi celor din opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică pentru că astfel se va continua la nesfârșit cu pleacă pleacă ai voştri, vin ai noştri şi oamenii competenţi sunt ţinuţi la margine sau pleacă din ţară"

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis, despre tragedia din Caracal: ”Corupția și incompetența distrug statul!”

Iohannis a vorbit despre "întârzieri criminale" şi a cerut Guvernului măsuri clare. Dăncilă a scris pe pagina sa de socializare că persoanele implicate în acest caz au avut o abordare "inumană" şi a cerut demiterea celor care au fost parte a proastei gestionari a apelului la 112.

Pe de altă parte, preşedintele camerei deputaţilor a anunţat desfiinţarea Comisiei Iordache astfel încât modificările Codurilor Penale, retrimise Parlamentului de către Curtea Constituţională, să intre în procedura obişnuită. Această măsură ar presupune că din cele două texte să dispară prevederile controversate, ce l-ar putea favoriza inclusiv pe un suspectul principal al crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă.

Marcel Ciolacu, preşedinte CDEP: "Se pare că funcţionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă, a creat, a avut un impact public negativ şi asupra partidului pe care îl reprezint şi asupra instituţiei Parlamentul României"

Doar ca parlamentarii sunt deocamdată în vacanţă şi oficial se întorc la lucru abia în septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult