Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În PSD s-a deschis cutia Pandorei. Liderii au cerut schimbarea Vioricăi Dăncilă

Your browser doesn't support HTML5 video.

În timp ce Klaus Iohannis negociază cu opoziția un nou Guvern, în PSD s-a deschis cutia Pandorei. 

25 de lideri de organizații județene au adus valuri de reproșuri conducerii PSD, dorind o schimbare a Vioricăi Dancila și chiar o retragere din cursa prezidențială.

Cuvintele grele au fost aruncate într-o ședința informală, în absența șefei de partid, dar la final nu a fost luată nici o decizie.

Căderea Guvernului Dăncilă a dus la reproșuri și cuvinte dure în interiorul PSD, timp de mai bine de 5 ore. Strânși în biroul șefului Camerei Deputaților, jumătate dintre liderii filialelor din țară au cerut schimbarea Vioricăi Dăncilă și a apropiaților săi, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

Viorica Dăncilă, președinte PSD: "Bine că s-au întâlnit, au discutat. Am mai avut puciști în partid. O să discutăm în partid. Sper să nu fie o nouă mișcare pucistă, nu e loc în electoratul nostru".

Citește și
Marian Oprisan si Lia Olguta Vasilescu
Decizii după şedinţa PSD unde s-a căutat pe Google "proasta României. "Ce proşti suntem, vineri nu trecea"

Paul Stănescu, unul dintre contestatarii Vioricăi Dăncilă, a fost propus de colegi să preia frâiele partidului. Numai că o schimbare a Vioricăi Dancila înainte de alegerile prezidențiale ar presupune un nou congres extraordinar și pierderea unei noi părți a electoratului, se tem social-democrații. Ca atare, eventualele decapitări politice vor fi făcute la începutul anului viitor.

Unul dintre cei mai vocali în ședința restrânsă a fost chiar Marian Oprișan, cel care a insistat în vară pentru candidatura Vioricăi Dancila la alegerile prezidențiale. Acum, le-a spus colegilor, în cadru restrâns, că, la simpla căutare pe Google, cuvintele "proasta României" au un singur nume rezultat: Viorica Dăncilă.

Afirmația făcută cu voce ridicată a fost auzită clar de jurnaliștii aflați chiar la ușa sălii în care se purtau discuțiile. La ieșire însă, Oprișan a negat totul.

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD: "Terminați cu fake news-urile astea. Nu mi-am schimbat părerea de doamna Dăncilă. Puternică, cinstită...O mișcare pucista în partid? Nu există așa ceva! În acest moment, în partid n-avem ce să schimb. Trebuie să luăm act de trădătorii din Parlament, repet, trădători, că e vorba de trădare!"

În nouă postura, cea de Opoziție, social democrații au refuzat să meargă la consultări la Cotroceni și nu vor nici să bată palma cu partidul lui Victor Ponta pentru un nou cabinet.

Iar vineri, Viorica Dăncilă a condus probabil ultima sa ședință de Guvern în care s-a lăudat cu realizări, dar a avut din nou greșeli în exprimare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult