Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gafa lui Vlad Voiculescu: "Am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății şi-a cerut joi scuze pentru că a insistat într-o declarație de presă, susținând că în ordinul de ministru nu scrie nicăieri că persoanele cu COVID-19 decedate sunt introduse în sicriu dezbrăcate, în saci de plastic.

Vlad Voiculescu a anunțat, joi, în fața presei, după o întâlnire cu reprezentanți ai cultelor religioase, că unele condiţii de înmormântare a persoanelor infectate cu Covid-19 se modifică.

După ce a fost întrebat de jurnaliștii dacă aceste modificări vizează și înmormântarea cu haine a celor decedați, ministrul a confirmat, însă nu a știut să spună de ce nu a fost permis acest lucru și până acum.

Mai mult decât atât, el s-a contrazis minute în șir cu jurnaliștii pe această temă, repetând de mai multe ori faptul că nu a existat niciun ordin de ministru care să interzică înmormântarea fără haine a persoanelor decedate cu Covid-19.

Jurnalist: Domnule ministru, de exemplu, persoanele care au decedat vor putea fi îmbrăcate?

Citește și
Inmormantare
Noile reguli pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19

Ministrul Vlad Voiculescu: ”Sigur, sigur, e un lucru important și decent.”

Jurnalist: De ce nu s-a întâmplat până acum, domnule ministru?

Ministrul Vlad Voiculescu: ”Dacă nu s-a respectat până acum este o problemă. Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Repet, nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun simț elementare. Deci repet, nu e nicio prevedere într-un ordin de ministru care să spună că nu era posibil până acum ca oamenii să fie îmbrăcați. Ce reglementăm prin noua formă a ordinului este ca acest lucru să poată să fie verificat de către familii. Repet, e vorba de o reglementare care se face în plus acum, nu de altceva.”

 

Ulterior, ministrul Vlad Voiculescu a revenit asupra afirmației și si-a cerut scuze pe Facebook. "Am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii", a scris el.

Într-adevar, protocolul semnat de Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, prevedea că trupurile să fie sigilate în saci fără haine. Totuși, viza doar situația în care s-a făcut autopsie, ori Voiculescu spune că - cităm - “majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate”.

 

Potrivit informării oficiale de joi, 8 aprilie, până acum, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult