Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Premierul Marcel Ciolacu a venit îmbrăcat cu un tricou la Parlament, pe care era scris un număr de telefon

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a apărut marți pe holurile Parlamentului într-o postură inedită. El a stat timp de câteva minute îmbrăcat într-un tricou pe care erau inscripționate un număr de telefon și un mesaj.

Este vorba despre o campanie pentru prevenirea cazurilor de violență împotriva femeilor.

Astfel, pe tricoul lui Marcel Ciolacu erau scris numărul 0800.500.333, care este un telefon de urgență, un HELPLINE dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane.

De asemenea, pe tricou scria: ”STOP violenței împotriva femeilor”.

Premierul Marcel Ciolacu a venit îmbrăcat cu acest tricou deoarece, marți, a participat la un eveniment care a fost organizat pe tema violenței împotriva femeilor.

Citește și
marcel ciolacu
Premierul Ciolacu a explicat de ce nu poate fi eficient în funcție şi să ia deciziile care se impun în timp real

Ziua de 25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Potrivit Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, din datele Poliției Române rezultă că aproape 80.000 de cazuri de violență domestică au fost înregistrate în primele nouă luni ale anului, numărul de fapte penale din sfera violenței domestice a fost de 43.425 de infracțiuni, în creștere cu 4,9% față de perioada similară din anul 2022.

La nivel național, în primele 9 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit la 79.442 de cazuri de violență domestică, dintre care 37.417 în mediul urban și 42.025 în mediul rural.

La 11 mai 2011, la Istanbul a fost adoptată Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

România a aprobat, la 23 septembrie 2015, proiectul de lege privind ratificarea Convenției Consiliului Europei de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult