Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani închisoare

Tribunalul București l-a condamnat, luni, pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, la 6 ani de închisoare într-un dosar privind cheltuirea frauduloasă a banilor din subvenții de la stat încasați de formațiunea politică.

Decizia nu este definitivă.

În luna iunie, Mircea Drăghici a semnat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției.

Potrivit acestui acord, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, care avea atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând Partidului Social Democrat, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Mircea Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Citește și
Mircea Draghici
Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a recunoscut că a folosit banii din subvenții pentru vacanțe exotice

Anul trecut, Mircea Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare într-un alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. În prezent, el se află în închisoare, iar instanța a contopit pedepsele.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult