Europarlamentar USR: ”Cătălin Drulă, cine îşi asumă haosul ăsta? Cine îşi pune demisia pe masă, preşedintele USR?”
El întreabă, de asemenea, cine îşi asumă răspunderea pentru "dezamăgirea" pe care USR a provocat-o electoratului.
"Cătălin Drulă, cine îşi asumă haosul ăsta? Cine plăteşte pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă care a urmat numirii nestatutare pentru alegerile europarlamentare? Cine este responsabil pentru dezamăgirea pe care USR a provocat-o iar electoratului, pentru imaginea boţită de neprofesionişti care se joacă de-a partidul, de-a listele şi candidaţii? Cine îşi pune demisia pe masă, preşedintele USR? Biroul Naţional? Gata, o postare pe pagină şi schimbarea pozei de cover, asta înseamnă asumarea scandalului care ne-a adus IAR în atenţia românilor, dar nu aşa cum ar fi trebuit?", întreabă europarlamentarul USR într-un mesaj postat pe Facebook.
El menţionează că, deşi USR este în opoziţie, "nu creşte în opţiunile votanţilor".
Vlad Gheorghe mai precizează că la putere se află o "alianţă toxică pentru români", iar PSD şi PNL "fac zilnic câte o nenorocire": cresc taxele şi impozitele, "îşi bat joc" de justiţie sau "eşuează iar" cu intrarea în Schengen.
Pe de altă parte, USR "face ştiri doar cu scandaluri interne şi procente staţionare" în sondaje.
"Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?! Sunteţi mulţumiţi când cetăţenii ne numesc 'răul cel mai mic', vă mândriţi cu aşa 'rezultate'? Citiţi vreodată comentariile şi mesajele oamenilor sau îi blocaţi, la fel cum faceţi cu cei care vi se opun sau vă pun întrebări în interiorul partidului? Fiţi foarte atenţi: pe votanţi nu îi puteţi suspenda sau exclude, Ei sunt cei care exclud USR din opţiunile de vot. Aroganţa, autosuficienţa nu câştigă încrederea românilor. Treziţi-vă şi reveniţi la valorile USR, la misiunea cu care am spart blocada partidelor vechi şi corupte", mai spune Vlad Gheorghe.
Europarlamentarul adaugă că a ales să transmită acest mesaj în spaţiul public, deoarece nu are alt canal de comunicare cu conducerea USR, după ce a a fost blocat sau exclus de pe toate grupurile interne de comunicare.
Potrivit Agerpres, pe 16 octombrie, Vlad Gheorghe a anunţat că nu a participat la alegerile interne din USR pentru stabilirea candidaţilor la europarlamentare deoarece nu a dorit să valideze un demers "contrar" statutului.
Mai exact, el dezaproba faptul că primii patru candidaţi de pe listă au fost stabiliţi de conducerea partidului, iar restul, prin votul membrilor USR.
"Sunt jurist şi nu pot participa sau susţine o listă - oricine ar fi pe acea listă - când este foarte clar cum anume trebuie determinaţi candidaţii la alegerile europarlamentare: prin vot. Atenţie, toţi candidaţii, nu locurile 5-10, ultimii 20 şi alte variante de 'portiţe' şi acrobaţii logice fără nicio valoare juridică", a scris el, pe Facebook.
Pe de altă parte, trebuie menționat faptul că Vlad Gheorghe nu se află pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare din 2024.
USR a anunţat, duminică seara, că Biroul Naţional al formaţiunii a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţase anterior că i-a cerut Elenei Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.
Solicitarea a venit după ce Elena Lasconi a declarat într-un interviu că a votat "Da" la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale.
Sursa: Agerpres, Pro TV
Etichete: USR , elena lasconi , alegeri europarlamentare
Dată publicare: 06-11-2023 16:39