Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragnea, nervos din cauza lui Timmermans: ”N-aș putea să fiu arestat pentru acest demers?”

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat iritat de întrebarea unui jurnalist referitoare la acțiunea de revocare din funcție a șefei DNA Codruța Kovesi.

Inițial, liderul social-democrat a fost întrebat de jurnaliști, la Palatul Parlamentului, cum comentează declarația președintelui României Klaus Iohannis de la bilanțul activității DNA pe anul 2017.

În discursul susținut acolo, șeful statului a spus că ”niște inculpați și condamnați penal, după ce au fost prinși de instituțiile statului încălcând legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat”.

Dragnea este de părere că președintele Iohannis ... greșește.

Liviu Dragnea: ”Este o declarație falsă. Și dacă va continua așa va greși”. Reporter: Va suporta consecințe? Liviu Dragnea: ”Nu, nicio consecință. Greșește, atât.”

Citește și
George Maior
George Maior susține că Dragnea, Kovesi și Ponta au mers în trecut la petrecerile SRI

Însă jurnaliștii au vrut să știe dacă Liviu Dragnea va sta de vorbă cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre subiectul revocării șefei DNA.

Timmermans se va afla joi în România, într-o vizită oficială.

Reporter: Pentru Timmermans aveți explicații cu privire la revocarea șefei DNA? Liviu Dragnea: ”Să dau eu explicații? Dar n-aș putea să fiu arestat pentru acest demers? Ca să închidem subiectul”. 

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat pentru Calea Europeană faptul că așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (n.r. procurorul-șef) și cu Ministrul Justiției și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre” a spus Frans Timmermans pentru Calea Europeană.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se va întâlni pe 1 martie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult