Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragnea, despre funcția de procuror-șef al Parchetului European: „NU va avea legitimitate”

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Parlament, că „nu mai contează cine va fi procuror-șef al Parchetului European”.

Dragnea a fost întrebat de jurnaliști despre ancheta deschisă de Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Magistratură pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar atunci când candida pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Reporter: „Ancheta aceasta care a fost deschisă chiar când Laura Codruța Kovesi candida pentru funcția de procuror european, nu vi se pare că e o coincidență prea mare?”

Dragnea: „N-am informațiile pe care le aveți dvs. și nu mă pot pronunța atât de serios.”

Reporter: „În ultimul raport MCV, este criticată înființarea acestei secții.”

Citește și
Codruta Kovesi
Le Monde: Alegerea Laurei Kovesi în fruntea Parchetului European, un simbol puternic

Dragnea: „Care sunt motivele? N-am văzut până acum niciun raport în care să se menționeze cele 3.000 de dosare care au pus presiune pe judecători. Dacă se va răspunde la această întrebare, foarte bine. Iar în ceea ce privește ce am văzut că s-a întâmplat în ultimele zile în Parlamentul European, vă spun sincer: din punctul meu de vedere, nici nu mai contează cine va fi procuror european. NU va mai avea legitimitate. Un procuror european rezultat în urma unor negocieri politice foarte dure și cu foarte multă patimă nu va mai avea legitimitate. Noi dacă am pune în legislația românească ca procurorii-șefi să fie votați de Parlament, toată lumea ar zice că nu se poate. Deci...”

Reporter: „România se poate retrage din Parchetul European. Recomandați această mișcare?”

Dragnea: „Nu recomand eu nimic, să fie sănătoși.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult