Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarația pe propria răspundere ar putea fi necesară și după 15 mai. Anunțul premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, deocamdată nu s-a luat o decizie finală în privința eliminării declarației pe propria răspundere, necesară pentru deplasarea în perioada stării de alertă, respectiv după 15 mai.

UPDATE 18:20 - Orban: Joi, vom adopta Ordonanța de urgență

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Curtea de Argeş, că joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se vor stabili măsurile care vor fi extinse din perioada stării de urgenţă în cea a stării de alertă.

"În ceea ce priveşte dreptul de care beneficiază un părinte ca să stea cu copilul, va fi valabil până la începutul vacanţei şcolare. Va face obiectul ordonanţei de urgenţă pe care o vom adopta tot joi. Joi, practic, vom adopta prin ordonanţă de urgenţă toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le extindem dincolo de situaţia de urgenţă în perioada stării de alertă", a declarat premierul.

Ce se va întâmpla cu declarația pe propria răspundere

 

Citește și
Trebuie să prezint fizic declarația sau pot să arăt poza de pe telefon? Răspunsul autorităților
Ce riscă cei care ies din casă fără declaraţia pe proprie răspundere după decizia CCR

Șeful Guvernului a spus că o decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă.

”Referitor la decizia dacă va fi sau nu va fi necesară declarația, decizia va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă. Există opinii pe tema asta. Până la urmă va prevala decizia Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență și o vom anunța public, în mod evident, în timp util, astfel încât oamenii să știe despre ce e vorba.

Ce este cert: vor exista o sumă de motive care sunt deja publicate pe site-ul Ministerului Afecerilor Interne, le-am prezentat public. Pentru deplasarea în afara localității, de asemenea ne gândim pentru arealurile metropolitane, unde practic există o legătură extrem de apropiată, să nu existe astfel de restricții, pentru că sunt foarte mulți care lucrează, să spun, în arealul metropolitan, în afara capitalei reședință de județ, cum e cazul Pitești-Miovei, de exemplu, astfel încât să nu existe restricții în ceea ce este considerat un areal metropolitan rezonabil.” - a spus Orban.

Condițiile în care e permisă deplasarea în afara localității după 15 mai

 

Ministerul de Interne a propus un set de măsuri ceva mai permisive, dar ia în calcul foarte serios interzicerea deplasărilor în afară localităţilor, fără motive justificate! Cine are sugestii, le poate trimite pe o adresă de poştă electronică dedicată.

Dacă aţi început să vă faceţi planuri de vacanţă, e bine să fiţi totuşi precauţi. Odată cu încetarea stării de urgenţă şi a efectelor ordonanţelor militare, odată cu intrarea în starea de alertă, ministerul de Interne se gândeşte serios să menţină interdicţia de ne deplasa în afară localităţilor.

Evident, ca de fiecare dată, această interdicţie nu ar fi una absolută.

La fel ca în ultimele două luni, restricţiile de mişcare în afară localităţilor de domicliu au şi excepţii: unele fără nicio condiţie, altele dimpotrivă, condiţionate. Totul, afirma ministrul de interne Marcel Vela, din dorinţa de a proteja populaţia, câtă vreme riscul contaminării cu noul virus este departe de a fi dispărut.

Cu toate acestea, în setul de propuneri lansate publice de şefii de la Interne nu se pomeneşte nimic de declaraţiile pe propria răspundere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult