Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă, întrebată dacă rectificarea bugetară ”cumpără voturi”: Nu poate fi interpretată

Premierul Viorica Dăncilă respinge acuzațiile potrivit cărora rectificarea bugetară va fi făcută pentru a cumpăra voturi în Parlament, la moțiunea de cenzură.

 

Întrebată, luni, în Parlament, cum comentează aceste zvonuri, premierul a spus că, dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi adoptat actul pentru rectificarea bugetară înainte de votul pentru moțiunea de cenzură, nu după.

Astfel, rectificarea bugetară va fi aprobată vineri, când Guvernul se va întruni în şedinţă.

Viorica Dăncilă: ”Dacă rectificarea bugetară era făcută pentru a cumpăra voturi, dădeam rectificarea bugetară înainte de moțiunea de cenzură, nu după moțiunea de cenzură.”

Jurnalist: Poate ca o recompensă de după?

Citește și
Viorica Dancila, Ursula von der Leyen
Oficialii europeni nu sunt mulțumiți de numele propuse de Dăncilă și așteaptă moțiunea

Viorica Dăncilă: ”Nu poate fi interpretată, că deja este făcută. Așa fac unii când vor să-și găsească scuze pentru ..”

De asemenea, șeful Guvernului a precizat că rectificarea bugetară va fi adoptată prin Hotărâre de Guvern (HG), nu prin ordonanță de urgență.

Jurnalist: Mai poate un Guvern interimar să adopte o rectificare bugetară?

Viorica Dăncilă: ”Sigur că da. Cum a putut să dea și salariile și pensiile, acolo unde au fost probleme, poate funcționa și de acum încolo. Repet ce am mai spus, după moțiunea de cenzură, care nu va trece, vom veni cu remanierea în Parlament. Este actul normativ deja terminat, dar nu va fi dat decât după. Rectificarea se face în funcție de fiecare localitate, pentru a-și acoperi cheltuielile. HG-ul.”

Dăncilă a mai promis faptul că banii care se vor acorda prin rectificare bugetară nu se vor duce doar către județele conduse  de PSD, ci mai mult către PNL, ”poate”.

”După ce o să vedeți rectificarea o să vedeți că o mare parte (din bani, n. red.) se duc mai mult către PNL, poate. Dacă se face pentru asigurarea necesarului de funcționare, este în funcție de fiecare primărie.” - a mai spus premierul.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult