Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă: ”E o problemă de datoria a fiecăruia dintre noi să răspundem obligațiilor”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că încă nu a primit un răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis care să justifice respingerea miniștrilor propuși pentru înlocuirea celor remaniați.

Șeful Guvernului a spus că îl va suna pe șeful statului săptămâna viitoare, deoarece acum este ocupat din cauza summit-ului de la Sibiu.

”După acest summit, după săptămâna aceasta cred că o să sun, pentru că este normal ca Guvernul să știe cum acționează. Eu, ca prim ministru, coaliția, președinții celor 2 partide, să vedem ce vom face în continuare. Este normal să avem un răspuns și cred că ține de obligația fiecărei persoane care ocupă o funcție, o demnitate, de demnitate publică ca să dea aceste răspunsuri, să-și facă într-un fel .. E o problemă de datoria a fiecăruia dintre noi să răspundem obligațiilor care ne revin.

Eu cred că nu trebuie să stăm până se termină interimatul ca să primim un răspuns. După câte știu, 6, 7 iunie, deja se termină perioada de interimat. Trebuie să avem un răspuns mai devreme, pentru a vedea care sunt pașii următori.” - a spus Dăncilă.

Remanierea guvernamentală, ”un fel de farsă”

Pe 23 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis declara că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o accepta "aşa cum a fost propusă".

Citește și
dancila
Dăncilă, supărată că nu a fost invitată la Summitul de la Sibiu: "Nu am să mă rog de nimeni"

Două zile mai târziu, premierul Viorica Dăncilă anunţa că i-a transmis şefului statului solicitarea de a motiva respingerea propunerilor de miniştri la Justiţie - Eugen Nicolicea, la Fonduri Europene - Oana Florea şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - Liviu Tit Brăiloiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult