Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă, după vot: ”Nu demisionez. Românii au încredere în Guvern”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că nu are de ce să îşi depună demisia, precizând că are în spate românii care şi-au pus încrederea în acest Guvern.

"Nu am de ce, am în spatele meu atâţia români care şi-au pus încrederea în acest Guvern. Categoric, au încredere în Guvern, s-a votat pentru europarlamentare, nu pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moţiune de cenzură", a afirmat Dăncilă, la sediul PSD.

Dăncilă: Eu cred că o moţiune de cenzură nu va trece

 

"Greu de spus (dacă o moţiune de cenzură va trece - n.r.), dar eu am încredere că nu va trece. Spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României. Şi eu cred că o moţiune nu va trece. Am vrut să vedem dacă Opoziţia vine cu un program, pentru că, dacă depui o moţiune de cenzură, trebuie să vii şi cu un program de guvernare, cu un candidat pentru prim-ministru. Să vedem dacă Opoziţia poate face acest lucru şi poate coagula o majoritate în Parlamentul României", a precizat ea, la A 3.

Dăncilă a subliniat încă o dată că nu îşi va da demisia cerută de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și
Liviu Dragnea la vot
Ce au spus liderii politici când au votat. Dragnea a dat vina pe ambasadori pentru cozi

"Categoric nu. Domnul preşedinte Iohannis m-a obişnuit cu acest mod de abordare. Cred că e a 20-a oară când cere demisia premierului şi a Guvernului. Asta nu înseamnă că noi spunem 'da'. Guvernul poate cădea în urma unei moţiuni de cenzură, prin votul Parlamentului. Dacă se întâmplă aşa, atunci trebuie să respectăm votul Parlamentului. Dacă nu, vom continua guvernarea, vom continua să venim cu măsurile pe care ni le-am asumat în programul de guvernare", a menţionat premierul.

Întrebată dacă a fost contactată pe parcursul zilei de către lideri ai Opoziţiei sau de către preşedintele României, pentru a i se cere demisia, Dăncilă a negat acest lucru. "Nu, categoric nu. Nu am vorbit cu nimeni. Nu m-a contactat nimeni, nu am vorbit cu nimeni şi nu cred că era oportun să o facă", a mai spus ea.

Potrivit rezultatelor exit-poll, la alegerile europarlamentare PSD este pe primul loc, la egalitate cu PNL. Alianța USR-PLUS este pe 3, la mică distanță.

De asemenea, la referendumul pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, prezența a fost de peste 40%. Ca să treacă, pragul era de 30%.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult