Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a explicat Cîțu numirea în funcția de consilier de stat a liberalului acuzat că a agresat o jurnalistă

Premierul Florin Cîțu a vorbit, luni la amiază, despre numirea lui Horia Scarlat în funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei, după ce liberarul a fost acuzat că a agresat o jurnalistă.

“Am întrebat și eu imediat după aceea dacă a fost domnia sa. Domnia sa spune că nu a fost el cel care a fost implicat în acel incident. Eu mi-am cerut scuze doamnei reporter. Ar trebui să fie o anchetă. Dacă ancheta arată că este domnia sa, eu am informații că a fost o altă persoană, bineînteles că va fi imediat demis”, a spus premierul.

În momentul în care reporterii au insistat și i-au spus că există imagini din momentul agresiunii reporterului, premierul a răspuns: "Am înteles. Înteleg că nu a fost domnia sa, dar dacă se dovedește că este, va fi demis imediat".

Jurnaliștii au insitat asupra subiectului, întrebându-l pe premier ce îl recomandă pe Hora Scarlat pentru această funcție.

"Nu a fost prefereat în detrimentul altora. Nu a fost o competiție pentru post. Are experiență în administrația publică și va fi folosit în această direcție", a continuat șeful Guvernului. 

Citește și
Florin Citu
Cîțu s-a vaccinat cu doza 3 anti Covid și i-a criticat pe protestatari: ”Unii sunt iresponsabili”

În momentul în care i s-a atras atenția că, potrivit declarației de avere, Horia Scarlat a fost plătit de două unități militare și întrebat dacă a contat acest lucru în numirea sa, Cîțu a răspuns “Știu că a lucrat la Poliția Locală a Capitalei, de acolo a venit”, precizând că nu a verificat informațiile despre cele două unități militare.

Horia Scarlat a fost identificat de către o jurnalistă ca fiind cel care cel care a bruscat-o și a împiedicat-o să filmeze, la Congresul PNL, luându-i telefonul și aruncându-l pe jos.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult