Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză politică. Surse: USR-PLUS a discutat despre o moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este scandal în rândul coaliției de guvernare. După demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sanatatii, liderii USR PLUS așteaptă un semn fie de la președintele PNL Ludovic Orban, fie de la președintele Klaus Iohannis.

Liberalii, însă, par că nu se grăbesc cu o astfel de ședință. Ba mai mult, ei spun că ședința uzuală a coaliției are loc în fiecare luni, astfel că situația ar putea fi tranșată abia săptămâna viitoare.

Între timp, însă, co-președintele USR-PLUS Dan Barna a făcut un apel public și la președintele României Klaus Iohannis, de la care așteaptă să fie chemat la Palatul Cotroceni, pentru medierea conflictului politic.

Până când se va rezolva această problemă, situația în USR-PLUS este tensionată, iar dacă miercuri miniștrii acestei formațiuni au boicotat ședința de Guvern, acum s-au decis să participe la ședința care are loc joi.

Cum s-ar putea rezolva criza politică

 

Citește și
Nelu Tătaru
Ce a spus Nelu Tătaru, întrebat dacă ar fi dispus să fie din nou ministrul Sănătății

Sunt mai multe variante posibile. În primul rând, USR a cerut public schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia Guvernului, avertizând că, în caz contrar, USR-PLUS iese din coaliția de guvernare.

O altă variantă discutată liderii USR-PLUS a fost cea a unei moțiuni de cenzură împotriva lui Cîțu, care să fie depusă de către PSD și votată de .. parlamentarii USR-PLUS.

O altă cale ”de mijloc” ar putea fi rediscutarea angajamentelor pe care și le-au luat partenerii de coaliție, respectiv pactul de guvernare.

Principiile acestui document ar putea fi regândite, astfel încât decizii majore precum cea a schimbării unui ministru să fie agreate mai întâi de toți cei din coaliție.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult