Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Corpul diplomatic al României, luat în vizor de Dragnea: „Cer o analiză pentru fiecare”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a cerut, sâmbătă, Ministerelor de Externe și al Comerțului să efectueze o analiză serioasă a activității corpului diplomatic și a atașaților comerciali. 

„Menţinem toate coordonatele europene, coordonatele nord-atlantice, parteneriatele strategice, dar vrem o dimensiune economică şi în activitatea diplomatică. Vreau ca întreaga reţea a ambasadorilor, consulilor, ataşaţilor comerciali să se orienteze şi către obiective măsurabile economic. Vrem o cuantificare a performanţei externe nu doar prin contacte politice, nu doar prin organizarea unor vizite ale unor oficialităţi române în ţările respective, ci şi prin contracte semnate, prin deschiderea de pieţe noi şi de noi rute comerciale. Diplomaţia reprezintă o corporaţie externă prezentă în peste 100 de ţări cu un potenţial uriaş", a spus Dragnea în discursul susținut la Congresul extraordinar al PSD.

În opinia sa, este necesară și redeschiderea piețelor pe care România le-a pierdut după 1990.

„Eu zic că a venit vremea să ne ocupăm serios prin Ministerul de Externe, prin Ministerele Economiei şi prin Ministerul Comerţului şi prin întreaga noastră reţea diplomatică de redeschiderea pieţelor pierdute de România după 1990 pe continentul asiatic şi african, în Orientul Apropiat şi Mijlociu. Hai să recuperăm tot ceea ce ne-au luat alţii, hai să recuperăm toate pieţele pe care le-am avut şi care ne doresc în continuare. Şi în acest context, eu le solicit foarte ferm ministrului de Externe şi ministrului Comerţului să prezinte în faţa premierului şi a coaliţiei de guvernare o analiză pe fiecare şef de misiune în parte şi pe fiecare consul şi ataşat comercial, din care să vedem şi noi ce avantaje, măsurabile şi cuantificabile, a avut statul român din activitatea fiecăruia. Am un respect deosebit pentru corpul diplomatic, dar aş vrea să vedem şi noi, totuşi, această ţară ce avantaje a avut de pe urma muncii acestor oameni", a mai spus șeful PSD.

Mai mult de atât, el a cerut diplomației de la București să facă  rapid o propunere pentru un ambasador al României în Israel.

Citește și
Liviu Dragnea
Dragnea, la Congresul extraordinar: „Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?”

„Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea din ce în ce mai mare pe care statul Israel o are faţă de România şi în acest context îl rog pe ministrul de Externe ca foarte rapid, foarte rapid să transmită primului ministru şi preşedintelui României propunerea pentru ambasador în Israel din partea României. Este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă", a mai spus el.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult