Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Consultări la Cotroceni. USR vrea dezbatere şi mediere pentru o justiție independentă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că i-a spus şefului statului la consultările de la Cotroceni să nu accepte, în eventualitatea unei remanieri, "un ministru al Justiţiei ce nu îşi asumă implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția”.

"Avem un raport al Comisiei de la Veneţia foarte negativ (...) În acest context, considerăm că Preşedinţia României ar putea să fie o foarte bună cupolă pentru o dezbatere şi o mediere reală între magistraţi, între politicieni, între societatea civilă şi între cetăţenii României care îşi doresc cu adevărat în continuare o justiţie independentă şi funcţională", a afirmat Barna, care a condus delegaţia USR la consultările de la Cotroceni.

El a adăugat că tot miercuri, partidul său a depus, la Camera Deputaţilor, "un proiect de lege pentru introducerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia".

În context, a spus Barna, în cazul unei eventuale remanieri, l-a îndemnat pe preşedintele Iohannis "să nu accepte în niciun context un ministru al Justiţiei care nu îşi asumă în mod conştient şi ferm şi explicit implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia în legislaţie"

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și
Calin Popescu Tariceanu, ALDE
Tăriceanu: Trebuie să cădem de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult