Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă: Urmează ca rectificarea bugetară să se producă în august. Ministerele trebuie să reducă cheltuielile cu 10%

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi a precizat că există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, respectiv acea reducere de 10% a cheltuielilor.

Premierul a menţionat că are loc şi o analiză prin care să se asigure coerenţa programelor Sprijin pentru România, scrie News.ro. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul Guvernului s-a discutat dinainte de a intra în ultima lună a primului semestru despre rectificarea bugetară, iar ieri au avut o discuţie mai consistentă.

”Aşa cum am decis, urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, de la fiecare minister în parte”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a mai spus că există, de asemenea, analiza prin care să putem să continuăm asigurarea coerenţei programelor Sprijin pentru România, să asigurăm finanţarea a tot ceea ce e rectificare bugetară şi atunci ele trebuie să se rezolve în cadrul rectificării bugetare”.

Citește și
Pe cine vede Stolojan candidat la prezidențiale din PNL. Legăturile dintre Mircea Geoană și interlopi
Pe cine vede Stolojan candidat la prezidențiale din PNL. Afirmații fără precedent despre Mircea Geoană

Coaliţia a decis tăieri cu 10% la toate ministerele, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, la rectificarea din luna august, au precizat surse politice pentru News.ro, decizia fiind luată la şedinţa de marţi, de la Palatul Victoria. De asemenea, s-a discutat despre măsurile care se impun, în condiţiile secetei, o măsură putând fi plata subvenţiei pentru fermieri, în avans, dar şi plata unor despăgubiri pentru cei afectaţi de secetă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult