Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă: Rusia este, acum, "cea mai mare ameninţare" la adresa securităţii comune a regiunii

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că este nevoie de o apărare "mai puternică" şi o rezilienţă "sporită" pentru o securitate mai bună în Europa de Sud-Est, după agresiunea Rusiei în Ucraina.  

Șeful Guvernului, aflat la Sofia, a făcut declarații de presă, care au fost transmise LIVE de ȘtirileProTV.ro.

Ciucă a participat la un summit cu premierii Bulgariei, Macedoniei de Nord și Muntenegrului, unde s-a discutat despre situația din Ucraina.

”Am căutat să asumăm o serie întreagă de soluții, astfel încât să demonstrăm că menirea noastră, a guvernelor țărilor membre NATO și ale Uniunii Europene este acela de a căuta soluții pentru cetățeni, de a fi în măsură ca prin dialog, să identificăm acele modalități în care putem să facem față oricăror provocări - fie că vorbim de provocări de securitate, și în acest moment putem să asigurăm cetățenii țărilor noastre că suntem sub umbrela celei mai puternice alianțe politico-militare.” - a spus prim-ministrul României.

Citește și
ucraina
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: „Ce este mai rău, abia va urma”

"Alegerea făcută de Rusia de a declanşa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunile Mării Negre şi sud-estul Europei. Avem nevoie de coordonare în această regiune, iar astăzi am făcut exact acest lucru. Lucrul împreună este o abordare-cheie în conflictul managementului. Tocmai de aceea, împreună cu colegii mei, am decis să ne menţinem orientarea strategică fermă către valorile euroatlantice. Astăzi am discutat cum să dezvoltăm cooperarea noastră ca aliaţi ai NATO astfel încât să încurajăm, să întărim postura de apărare şi descurajare a NATO pe Flancul estic. Ţările noastre au deja o expertiză puternică în ceea ce priveşte cooperarea regională în domeniul apărării, care poate fi capitalizată în această direcţie", a mai afirmat Ciucă la o conferinţă de presă comună cu premierii Bulgariei, Macedoniei de Nord şi Muntenegrului, potrivit Agerpres.

El a punctat că Rusia este, la ora actuală, "cea mai mare ameninţare" la adresa securităţii comune a regiunii.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult