Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este Radu Oprea, cel care ar putea prelua Ministerul pentru Relația cu Parlamentul

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, dacă miniștrii ALDE își vor da demisia, portofoliile respective vor fi preluate interimar de câțiva miniștri social-democrați.

Astfel, Niculae Bădălău, Ioan Deneș și Radu Oprea vor prelua portofoliile pentru Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Ramona Mănescu, deși membru ALDE, va rămâne să conducă Ministerul de Externe.

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ar putea ajunge interimar la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul

Radu Oprea a studiat la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti şi, vreme de mai mulți ani, a avut afaceri în construcții, domeniul hotelier, servicii publice și instalații electrice. A fost prefect al judeţului Prahova timp de nouă luni și, în 2012, a fost ales pentru prima dată senator de Prahova.

În ianuarie 2016, Radu Oprea a fost trimis în judecată alături de fostul său partener de afaceri, Mihai Ştefănescu, într-un dosar de evaziune fiscală în care au fost inculpate mai multe dintre firmele controlate de cei doi, iar ANAF s-a constituit parte civilă. În martie același an, instanța a decis întoarcerea dosarului la procurori.

Citește și
Ioan Denes
Cine e Ioan Deneş, fostul electrician care ar putea ajunge ministru interimar al Mediului

El a fost reales senator PSD de Prahova în decembrie 2016.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, social-democratul deține un apartament de 47 mp în Ploiești, 1.259 mp teren și 719 mp imobil tot în Ploiești și o casă de locuit de 105 mp, cu un teren de 440 mp, în același județ. Ministrul mai are bijuterii de 40.000 de euro. A acordat mai multe împrumuturi și deține părți sociale la cinci societăți, dar are și datorii scadente în 2031. În calitate de ministru, el a obținut un venit anual de 144.583 de lei. Soția sa, inginer, a câștigat 34.244 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult