Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul făcut de Viorica Dăncilă despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

PSD va avea un nou lider, din 29 iunie. Startul s-a dat joi, când s-a stabilit data Congresului, iar prima şi singura care şi-a anunţat candidatura până acum este Viorica Dăncilă.

Ceilalţi social-democraţii au încă timp să se înscrie în cursă. Până atunci, PSD îşi caută şi un candidat la prezidenţiale. Acesta va fi desemnat într-un alt congres, programat în iulie.

Timp de două săptămâni, social democraţii care visează la scaunul lăsat liber de Liviu Dragnea au timp să se înscrie şi să-şi convingă colegii că pot conduce partidul. Până acum, doar premierul a făcut anunţul oficial.

Viorica Dăncilă, preşedinte interimar PSD: „Da, eu sunt hotărâtă să candidez, dar aceasta nu împiedică alţi colegi sau alte colege să candideze. Pot să aduc echilibrul în acest moment, pot să aduc consens.”

Deşi Viorica Dăncilă a spus că nu va candida alături de o echipă, celelalte două funcţii libere de preşedinte executiv şi de secretar general, sunt râvnite de Marian Oprișan şi de Niculae Bădălău.

Citește și
Viorica Dăncilă, după ședința CEx al PSD
Viorica Dăncilă: Parlamentarii PSD care vor vota moţiunea riscă să fie excluşi din partid

Marian Oprișan, preşedinte PSD Vrancea: „Dăncilă ar fi bună.” Reporter: „Candidaţi?” Oprișan: „Vedem"

Robert Negoiță, primar Sector 3: „Conducere Dancilă-Oprișan-Bădălău? Un coşmar."

Doritori să preia şefia PSD ar fi mai mulţi. Ecaterina Andronescu şi Şerban Nicolae ar vrea să încerce din nou. Ba mai mult, Şerban Nicolae le-a transmis colegilor în şedinţă că vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD: „Fiecare coleg care va dori va fi introdus în sondaje.”

Şedinţa PSD a durat aproape 4 ore, aşa că unii care nu erau prinşi în lupta de la vârf au rezistat cu greu. De pildă, Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, a fost surprins trăgând cu poftă din ţigară, deşi fumatul în spaţii închise este interzis.

La Congresul din 29 iunie se va schimba şi statutul partidului, astfel încât preşedintele să fie ales doar de reprezentaţii organizaţiilor PSD din ţară. Iar Congresul pentru alegerea candidatului la alegerile prezidenţiale ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult