Ce pedeapsă ar putea primi Clotilde Armand dacă se dovedește că a încălcat legea anticorupție
Your browser doesn't support HTML5 video.
Potrivit ANI, Clotilde Armand și-a atribuit funcția de manager al unui proiect anticorupție, cu fonduri europene, dar funcția ar fi incompatibilă cu cea de primar. Clotilde Armand susține că a respectat legea și că totul este doar o hărțuire politică.
La începutul acestui an, Primaria Sectorului 1 a demarat un proiect prin care a dorit să-și îmbunătățească măsurile anticorupție. Managerul acestui proiect a fost chiar Clotilde Armand care a încasat astfel, timp de mai multe luni, și o indemnizație de 18720 de lei. Inspectorii de integritate spun că primarul a încălcat legea întrucât s-a folosit de funcție ca să obțină pentru sine venituri suplimentare.
Cei de la Agenția Națională de Integritate susțin că tocmai legea privind combaterea și prevenirea corupției a fost încălcată.
ANI: "Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului "Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție"), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.)”
Clotilde Armand se apără și invocă o lege din 2017 prin care primarii pot primi un bonus dacă implementează proiecte cu fonduri europene.
Clotilde Armand: „Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treaba. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita”.
Tot pe Facebook, Clotilde Armand a scris că prefectul Capitalei i-ar fi spus că nu încalcă legea. Acesta din urmă are de gând să o dea in judecată.
Toni Greblă, prefectul Capitalei: „Probabil a vrut să verifice cât de eficiente sunt instituțiile statului în a întări măsurile anticorupție. Urmând ca la finalul procesului să restituie banii încasați”.
Dacă primarul sectorului 1 a încălcat sau nu legea vor decide în final procurorii parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceștia au fost sesizați de ANI pentru conflict de interese. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.