Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câțiva parlamentari au venit din concediu ca să ancheteze desfășurarea alegerilor din 26 mai

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși sunt în concediu, câțiva parlamentari au venit la lucru și anchetează modul de desfășurare a europarlamentarelor din 26 mai.

Social-democrații au reclamat că alegerile ar fi fost fraudate și au cerut înființarea unei comisii speciale care să stabilească dacă acuzațiile sunt întemeiate sau nu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, social-democrații au obținut un rezultat foarte prost, doar 22,6 %, despre care unii membrii PSD au spus că nu sunt reale, deoarece alegerile ar fi fost fraudate.

Promotorii acestei idei au fost Șerban Nicolae și Olguța Vasilescu, care la acea vreme avea funcția de purtător de cuvânt al PSD. Ei au cerut formarea unei comisii parlamentare de anchetă, susținând că PSD ar fi pierdut din cauza fraudării alegerilor aproximativ 1,5 milioane de voturi.

Cei doi lideri PSD au preluat, de fapt, opiniile postate pe Facebook de unii utilizatori, care au spus că au analizat 3700 de procese verbale și au publicat rapoarte care ar arăta multe inadvertențe.

Citește și
Serban Nicolae
Senatorul PSD Șerban Nicolae vrea 10 ani de închisoare pentru cei care fură la vot

De asemenea, s-ar fi reclamat faptul că tabletele puse la dispoziție de Serviciul Special de Telecomunicații ar fi funcționat cu multe deficiențe. De altfel, social-democrații au spus că STS-ul - care se ocupă de organizarea alegerilor - nu mai are ce căuta în acest proces.

Așadar, PSD-ul a preluat informații publicate de oameni simpli pe internet și analizează într-o comisie parlamentară dacă sistemul a funcționat cu sincope atât de mari încât să ducă PSD-ul la un rezultat atât de prost.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult