Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar până la formarea noului Guvern

Cătălin Predoiu a fost desemnat, luni, în funcția de premier interimar până la instalarea noului Guvern, după demisia fostului prim-ministru Nicolae Ciucă.  

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile premierului până la formarea noului Guvern.

Este vorba despre o perioadă de câteva zile în care Guvernul interimar are atribuții limitate, doar de administrare a treburilor curente.

Totodată, președintele României a luat act de demisia premierului Nicolae Ciucă.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituţionale, Preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, anunţă, luni, Administraţia Prezidenţială.

Citește și
Catalin Predoiu
VIDEO. Ministrul Predoiu, foarte nervos, așa cum nu a fost văzut niciodată, aproape țipând în Parlament: ”Aveți o limită!”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult