Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Azilele groazei. Cine sunt primii doi șefi care au fost demiși. Erau demnitari și aveau rang de subsecretar de stat

Guvernul Ciolacu a aplicat primele măsuri de sancționare a unor funcționari cu rang înalt, pentru torturile la care au fost supuși bătrânii din trei azile aflate în județul Ilfov.

Astfel, au fost demiși două persoane cu rang de subsecretar de stat, ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Guvernului României.

Potrivit unor documente publicate deja în Monitorul Oficial, este vorba despre președintele acestei Autorități, Mihai Tomescu, precum și vicepreședintele său, Adela Crăciun.

De asemenea, au mai fost demiși și câțiva funcționari publici de la Agenția de Plăți și Inspecție.

Surse guvernamentale spun că în colimator vor intra și 3 șefi din Poliție, de pe raza localităților unde se aflau căminele.

Citește și
azil, batrani
Azilele groazei. Surse: Au fost demiși 6 șefi din instituții cu atribuții de control, iar alți 3 șefi din poliție sunt vizați

Aproximativ 5200 centre sociale, private și de stat, ar urma să fie controlate, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu mai mulți miniștri și șefi de autorități.

Măsurile sunt anunțate abia la cinci zile după perchezițiile făcute în trei cămine sociale din județul Ilfov, unde au fost descoperite adevărate imagini de groază, cu oameni bătuți și ținuți fără mâncare, în condiții mizere.

Din referatul procurilor DIICOT reiese clar că grozăviile de neimaginat au putut fi posibile doar cu complicitatea unor funcționari publici.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult