Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocatul Poporului atacă la CCR prevederi din legea privind carantina

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”, scrie News.ro. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Avocatul Poporului recidivează şi atacă ”legi fundamentale”. ”Mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României” a transmis Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Poporului a depus, vineri, la CCR o sesizare de neconstituţionalitate care vizează articolul 8, alineatele 3- 9 din legea privind carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”.

”După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (...), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca leg fundamentale care permit Guvernului şi autprtăţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovc Orban, la începutrul şedinţei de Guvern.

 

Citește și
coronavirus
Vaccinul anti-COVID produs de Rusia, în ultima fază de testare. Când ar putea fi înregistrat

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult