Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac furibund al lui Tăriceanu la adresa anticorupției din România: Este o campanie ca în anii '50

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac foarte dur la adresa campaniei anticorupție din România, despre care afirmă că a devenit un instrument politic.

”Care este problema în societate? Problema este că percepția în legătură cu nivelul corupției a rămas la fel.

Prin urmare, această campanie intensă a eșuat. Ne punem și întrebarea de ce? Vă dau și răspunsul. Pentru că această campanie s-a transformat într-un instrument politic.” - a spus Tăriceanu în plenul Senatului, la dezbaterile despre raportul despre justiția din România, elaborat de grupul GRECO.

Tăriceanu a afirmat că, în prezent, lupta împotriva corupției în România este organizată la fel ca în anii 50, când ”moșierii” erau asupriți de comuniști.

”Pur și simplu, ideea de luptă anticorupție înseamnă un demers politic, nu este un demers natural al statului de drept, o reacție naturală a statului de drept. Este o campanie organizată, la fel cum se organiza și în anii 50, lupta împotriva burghezo-moșierimii, lupta împotriva chiaburilor, și așa mai departe. Cu toate consecințele pe care le știți, și atunci, ca și acum, normele statului de drept erau călcate în picioare.”

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban, către Tăriceanu: Atât vă duce mintea. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere

Liderul ALDE s-a arătat nemulțumit de faptul că partidele de opoziție nu au pus nicio întrebare în timpul dezbaterior despre GRECO, referitoare la statul de drept din Rmânia, care, în opinia lui Tăriceanu, a fost încălcat prin protocoalele care au fost încheiate între SRI și diferite instituții judiciare.

”Astăzi, din partea reprezentanților opoziției m-aș fi așteptat la măcar o singură remarcă legată de starea și de stadiul statului de drept din România.

Stimați colegi. Protocoalele dintre SRI și DNA nu vă preocupă? Protocoalele dintre SRI și Consiliul Superior al Magistraturii vi se par normale, naturale? Astea sunt trăsăturile statului de drept?

Drepturile și libertățile individuale vi se par că sunt o valoare care trebuie apărată? Sau neglijată! Haideți să continuăm lupta împotriva corupției așa cum a fost ea pornită. Sunteți decalați în urmă cu 10 ani. Mi-aduc aminte în copilărie, după moartea lui Stalin, la o vizită a delegației sovietice în România, Stalin murise, ce se striga? Ce se scanda? Stalin! Așa știau oamenii, așa învățaseră. Am impresia că și dumneavoastră ați rămas ca o placă de patefon la care s-a zgâriat șențulețul și care spune un singur lucru, să continuăm lupta împotriva corupției.” - a spus președintele Senatului.

Reacția lui Tăriceanu vine la scurt timp după ce procurorii DNA le-au cerut judecătorilor instanţei supreme să îl condamne la 3 ani de închisoare cu executare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult