Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apel al președintelui Klaus Iohannis: ”Să ținem cu toții cont de aceste avertizări meteorologice, pentru a evita tragedii”

Președintele Klaus Iohannis face un apel public la români să țină cont de avrtizările meteorologice, ”pentru a evita tragedii”. Într-un mesaj postat pe Facebook, șeful statului spune că este ”alături de familiile victimelor” vijeliilor din ultimele zile.  

Mesajul complet al președintelui Klaus Iohannis:

”În aceste zile, România și Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură și incendii de vegetație amplificate de temperaturile atipic de ridicate. Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătății și chiar asupra vieții cetățenilor.

Pentru a-i proteja pe oameni, trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ținem cu toții cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii.

Sunt alături de familiile victimelor și de toți cei răniți în urma vijeliilor din ultimele zile” - a transmis președintele României pe rețeaua de socializare.

Citește și
terasa
Vremea s-a răcit brusc după mai multe zile de caniculă. În Brașov s-au pornit aparatele de încălzit la terase

Miercuri, 26 iulie, a fost record de temperatură în sudul României

În țară, fiecare zi din acest episod de arșiță vine cu noi recorduri de temperatură în sudul țării. Prin orașele pline de beton, oamenii au suportat cu greu această zi fierbinte, cu 46 de grade resimțite.

La centrele de prim ajutor, amplasate în toate sectoarele din București, au ajuns foarte mulţi oameni doborâți de soare. Şi medicii din Constanța au avut foarte multe solicitări din partea turiştilor.

A fost un record de intervenţii ale pompierilor salvatori în ultimele 24 de ore, la nivel naţional. Mai bine de 1.500 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult